2013. április 3., szerda

SZÉP SIKEREK BESZTERCEBÁNYÁN


- 4 arany, 5 ezüst és 5 bronzérem az esztergomi kick-boxosok tarsolyában -
 
A szlovákiai Besztercebánya adott otthont a „Slovak Open 2013” elnevezésű Nemzetközi Kick-box versenynek február 23-án, melyen 8 ország 53 klubjának 505 versenyzője vett részt.
A küzdelmek az utánpótlás és felnőtt korosztályban 5 szabályrendszerben zajlottak. Az Esztergomi Kick-box Sportegyesületet 10 versenyző és 2 edző képviselte.
A 9 órai megnyitót követően 6 páston és 1 ringben kezdődtek meg a küzdelmek. Egyesületünk fiatal reménységei light-contact, kick-light és Full-contact szabályrendszerben mérették meg magukat. A Cadet 2 korcsoportban mind a 6 esztergomi srác beverekedte magát az elődöntőbe, ahonnan 3 főnek döntőbe is sikerült bekerülnie. Összeségében a cadet 2-es korcsoportban 2 aranyérmet, 3 ezüst- és 3 bronzérmet gyűjtöttek be. Közülük ketten Balogh Krisztián és László Barnabás 2-2 érmet is szerzett.  
A 2 héttel ezelőtti horvátországi versenyhez hasonlóan ezen a versenyen is Buják Tamás és Gózon Ádám is kötelek közé lépett előbbi felnőtt, utóbbi junior korcsoportban full-contact szabályrendszerben. Mindketten a döntőig jutottak, ahol Tamás 1., Ádám pedig 2. helyezést ért el.
A light-contact szabályrendszerben nem rendeztek külön junior versenyt így Jánosi Máté kipróbálhatta magát a felnőttek között. Máté kívül még Rizmayer Norbert is tatamira lépett light és kick-light szabályrendszerben. Máté a legnépesebb súlycsoportban a felnőtt 69 kg-ban az előkelő 3. helyen zárt. Norbert 57kg-ban light-contactban és 63kg-ban kick-light szabályrendszerben is a döntőig jutott. A lightot esélyesként meg is nyerte, a kick-lightot viszont egy lábfejsérülés miatt feladni kényszerült.
 
 Eredményeink:
Aranyérmesek:  C2 Light-contact -52 kg Balogh Krisztián
                          C2 Light-contact -63 kg Hegyesi Dániel
                          Felnőtt Light-contact -57 kg Rizmayer Norbert
                          Felnőtt Full-contact -63,5 kg Buják Tamás
Ezüstérmesek:   C2 Light-contact -42 kg Kajtár Bence
                          C2 Kick-Light -47 kg László Barnabás
                          C2 Light-contact -57 kg Balogh Krisztián
                          Junior Full-contact -81 kg Gózon Ádám
                          Felnőtt Kick-Light -57 kg Rizmayer Norbert
Bronzérmesek:   C2 Kick-Light -42 kg Debre Bence
                           C2 Light-contact -47 kg László Barnabás
                           Felnőtt Kick-Light -79 kg Gózon Ádám
                           Felnőtt Light-contact -69 kg Jánosi Máté
 
A versenyt pár szóban értékelték a versenyzőket felkészítő edzők, Zrínyi Miklós és Olasz Attila.
Zrínyi Miklós értékelése:
-          Versenyzőink az előző nemzetközi versenyhez képest javuló teljesítményt nyújtottak, hiszen egy erősebb, népesebb mezőnyben többen is döntőt vívtak! A négy arany, az öt ezüst és a 4 bronzérem pedig egészen kiváló eredménynek mondható. A felkészülés folytatódik, hiszen nemsokára hazai pályán kell küzdeni a diákolimpiai érmekért , helyezésekért!
Olasz Attila. következőképpen értékelte a verseny:
-„Kifejezetten jónak találtam a versenyzők teljesítményét. A verseny előtt úgy gondoltam, hogy többen is odaérhetnek a dobogó közelébe, de azt azért nem reméltem, hogy mind a 6 tanítványom érmes lesz. Főleg úgy, hogy többen most váltottak korcsoportot. Remek erőfelmérő volt ez számukra az elkövetkező versenyekre nézve.”
- Kinek a teljesítményét emelné ki az utánpótláskorúak közül?
- „Igazából mindenkivel elégedett voltam, mégis talán akiket kiemelnék az Jánosi Máté, junior korú két érmet tudott szerezni a felnőttek között, valamint Balogh Krisztiánt, aki két súlycsoportban is a döntőig verekedte magát. Krisztiánnak összesen hét mérkőzése volt, talán még sosem volt ilyen összeszedett és elszánt, az 52kg-ot magabiztosan nyerte, az 57kg-ban egyedül a döntőben lehetett rajta észrevenni a fáradság jeleit, de ez akkor már érthető volt, így ott a 2. helyen zárt.
Ezúton is gratulálok a versenyzőknek és mindenkinek, aki segítette felkészülésüket.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése