2013. április 3., szerda

Átestek a tűzkeresztségen


7 érem a 4 Fight Kupáról
 
Február 17-én egy héttel a megyei övvizsga után került megrendezésre Esztergomban a 4 Fight Kupa I. fordulója, ahol 20 klub 199 versenyzője képviseltette magát az ország egész területéről. Az Esztergomi KBSE Utánpótlás csapatát 8 fiatal kick-boxos képviselte, akik közül többen első versenyükön vettek részt. A csoport rutinosabb versenyzői nem indultak a megméretésen, mert ők a következő hét végén a Slovak Open-en képviselik egyesületünket.
 
Megkértük Olasz Attilát, hogy néhány mondatban értékelje a versenyen látottakat:
Az indulók magas létszámára való tekintettel a szokásokkal ellentétben a semi-contact mellett a light-contact és a low-kick szabályrendszer küzdelmei is elkezdődtek a mérlegelést követően. A light-contact küzdelmek után került sor a kick-light mérkőzésekre, mert ebben a szabályrendszerben előszeretettel indulnak a light-contact művelői is.
Kick-light szabályrendszerben 2, light-contactban 6 versenyzőnk lépett tatamira.
Általánosságban elmondható mindenkiről, hogy a technikai tudásának megfelelően helyt állt. Többen első versenyükön vettek rész, így érthető volt a fokozott izgatottság, lámpaláz, mely egyes személyeknél a pástra lépéskor eltűnt, másoknál pedig éreztette hatását. Összességében az újoncok jól teljesítettek, hiszen közülük Borók Dominik és Pásztor Dorottya is a döntőig verekedte magát, ahol ugyan vereséget szenvedtek rutinosabb ellenfeleikkel szemben, de az ezüstérem is kitűnő eredmény tőlük. Aki nem végzett dobogón azt is dicséret illeti, hiszen mindent megtett a győzelem érdekében, de most fejet kellett hajtani a nagyobb tudás előtt.
A csoport rutinosabb versenyzői egy-két kivétellel nem indultak ezen a versenyen, mert a következő héten már Szlovákiába utazunk a „Slovak Open” elnevezésű nemzetközi versenyre. Az 1-2 kivételbe azok tartoztak, akik most váltottak korcsoportot vagy számukra új szabályrendszerben próbálták ki magukat.
 
Az eredmények:
 
Light-contact
Aranyéremes:
C1 -37 kg                    Magyar Szabolcs
Ezüstérmesek:
C1 -37 kg                    Borók Dominik
C1 +47 kg                   Reményi Mihály Bendegúz
C2 –55 kg                   Pásztor Dorottya
Bronzérmes:
C2 -63 kg                    Újpesti Krisztián
 
Kick-light
Aranyérmes:
C2 -52 kg                    Balogh Krisztián
Bronzérmes:
C1 -47 kg                    Révész Balázs
 
Összesítésben tehát 2 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel gyarapodott az Esztergomi KBSE Utánpótlásának éremtáblázata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése