2013. április 3., szerda

9 érem a Karlovac Openen


 
A 2013-as évi versenyszezont a megszokottnál hamarabb kezdték az Esztergomi Kick-box SE versenyzői. Február 9-én a horvátországi Karlovac-ban mérették meg magukat, ahol 10 ország 75 klubjának több mint 800 versenyzője vett részt. Esztergomi KBSE-t 6 versenyző és 2 edző képviselte.

Ez a korai verseny egy jó erőfelmérő volt ahhoz, hogy tudjuk, hol tartunk másokhoz képest a felkészülésben a tavaszi versenyidőszakra.

A reggeli mérlegelést követően délelőtt 10-órától éjjel 1-ig folytak a küzdelmek 6 páston és 1 ringben.

Az esztergomiak közül elsőkét a junior full-contact 75kg-ban lépett ringbe Gózon Ádám, aki a sikeresen vette az első akadályt könnyedén jutott az elődöntőbe, ahol egy horvát versenyzőtől sajnos vereséget szenvedett és a 3. helyen zárt.

Ádámot követően már a felnőttek között lépett ringbe Buják Tamás szintén full-contact szabályrendszerben. Tamásnak két selejtező mérkőzést kellett megvívnia a döntőbejutáshoz, melyeket magabiztosan abszolvált. A döntőben a rutinos finn válogatottal Jarkko Jussilaval került szembe. A döntő nagyon kiegyenlített kemény küzdelmet hozott, melynek a végén megosztott pontozással a finn versenyzőt látták jobbnak a bírók, így Tamás ezüstéremmel zárt. Bánkódásra nincs okunk, mert Tamás egy sérülés miatti hosszabb kihagyásból tért vissza eredményesen.

A full-contact mérkőzésekkel egy időben a pástokon is folytak a light-contact és kick-light küzdelmek. A juniorok között 69kg-ban János Máté lépett a küzdőtérre. A selejtezők során horvát és szlovén ellenfelét is magabiztosan legyőzve jutott a döntőbe, ahol a Tököliek kiválóságától vereséget szenvedett és 2. helyen zárt. Mátét csapatunk egyetlen hölgy tagja követte, Révész Zsanett a felnőttek

között light és kick-light szabályrendszerben is beverekedte magát a döntőbe, ahol light-contactban arany míg kick-lightban ezüstérmet szerzett.

Gózon Ádám a ring után a páston is megméretette magát kick-light szabályrendszerben, ahol a felnőttek és a juniorok között is a döntőig jutott és mindkét korcsoportban ezüstéremmel térhetett haza.

A késő esti órákban került sor a cadet 2. korcsoport küzdelmeire, ahol a Engelbrecht Ádám és Hegyesi Dánile lépet küzdőtérre light-contact szabályrendszerben. Ádám az 52kg-ban már a 8 között szembekerült szlovének kiválóságával a világbajnoki bronzérmes Dejan Kociperrel akit  nagy csatában legyőzve jutott az elődöntőbe. Az elődöntőben horvát ellenfelét is magabiztosan legyőzve jutott a döntőbe, ahol egy kellemetlen stílusú olasz fiatal várt rá. Ádám sajnos a fináléban nem találta az ellenszerét ellenfele stílusának és így be kellett érnie az ezüstéremmel.

Az utolsó súlycsoportok egyike volt 63kg, ahol Hegyesi Dániel képviselte egyesületünket. Dani meggyőző teljesítményt nyújtva verekedte be magát a döntőbe, ahol szlovén ellenfelével egy kiegyenlített szoros mérkőzést játszott. Dani szinte végig kezdeményezőbb volt a mérkőzés nagy részében Ő irányított, ezért is volt némiképp meglepő, hogy a végén megosztott pontozással ugyan, de a szlovén versenyzőt hirdették ki győztesnek.

„Összességében elégedettek lehetünk a korai időponthoz képest az eredményekkel, hiszen még nem fejeztük be a téli alapozást sem. Nem erre a versenyre kell a legjobb formában lenniük a versenyzőknek ez csak egy erőfelmérő állomás volt a továbbiakhoz.” értékeltek a felkészítő edzők Zrínyi Miklós és Olasz Attila

Az eredmények:
Light-contact
Aranyérmek:
Felnőtt -55 kg              Révész Zsanett

Ezüstérmesek:
C2 -52 kg                    Engelbrecht Ádám
C2 -63 kg                    Hegyesi Dániel
Junior  – 69kg             Jánosi Máté

Kick-light
Ezüstérmes:
Junior -79 kg               Gózon Ádám
Felnőtt -79 kg              Gózon Ádám
Felnőtt -55 kg              Révész Zsanett

Full-contact
Ezüstérmes:
Felnőtt -67 kg              Buják Tamás

Bronzérmes:
Junior -75 kg               Gózon Ádám

Összesítésben tehát 1 arany, 7 ezüst és 1 bronzéremmel gyarapodott az Esztergomi KBSE éremtáblázata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése