2012. augusztus 29., szerda

Anno... 3. rész


Úgy döntöttünk, hogy mivel többen hiányoltátok az Utánpótlás csoportról szóló cikkeket, így szépen sorban feltesszük őket a blogunkra, hogy senkinek ne legyen hiányérzete és legyen mit olvasgatni.


16 csillogó érem a 4Fight Kupa 2012 II. fordulójáról
Újabb sikeres versenyt zárt a kick-box utánpótlás


2012 május első vasárnapján az Anyák Napi köszöntőkkel egy időben került megrendezésre a 4Fight Országos Kupa 2. fordulója, ahol az Esztergomi KBSE Utánpótlás csapatát 16 fiatal kick-boxos képviselte. A több mint 200 versenyzőt sem a nagy meleg, sem az ünnep nem tántorította el attól, hogy megmérettesse magát, hogy képet kapjon a felkészülési állapotáról a két hét múlva megrendezésre kerülő Világkupa előtt. Az ország számos klubja vett részt a viadalon, köztük több klub először, mely azt bizonyítja, hogy egyre népszerűbb versenysorozattá növi ki magát a 4Fight Kupa.
Megkértük Olasz Attilát, hogy néhány mondatban értékelje a versenyen látottakat:
Az indulók magas létszámára való tekintettel a szokásokkal ellentétben a semi-contact mellett a light-contact és a low-kick szabályrendszer küzdelmei is elkezdődtek a mérlegelést követően. A light-contact küzdelmek után került sor a kick-light mérkőzésekre, mert ebben a szabályrendszerben előszeretettel indulnak a light-contact művelői is.
Semi-contact szabályrendszerben kettő, light-contactban mind a 16, kick-lightban pedig 3 versenyzőnk lépett tatamira.
Általánosságban elmondható mindenkiről, hogy az előző versenyekhez képest jobb formát és összeszedettebb küzdelmeket mutatott, mely bizakodásra ad okot a Világkupa előtt, ahol 10 fiatal fogja képviselni a csoportot. Voltak, ugyan akik érem nélkül zárták a versenyt, de ők még csak egy-két versenyen vettek részt eddig és látható rajtuk a rutintalanság, de nekik sem kell szégyenkezniük, hiszen a mérkőzéseiken nem játszottak alárendelt szerepet.
Ez a verseny számomra egy jó szintfelmérő volt, hogy hol tartunk, és mennyit kell még fejlődnünk ahhoz, hogy a júniusban megrendezésre kerülő országos bajnokságon minél többen ki tudják vívni maguknak az utánpótlás válogatottságot. Természetesen a Világkupa szempontjából is nagyon fontos volt ez a verseny, hogy lássuk, kinél mit lehet még javítani az elkövetkező két hétben. Hiszen a Világkupán a helyezések ranglistás pontokat érnek, mely a válogatottba kerüléshez elengedhetetlen.
Összességében meg vagyok elégedve a fiatalokkal és bízom benne, hogy a tavaszi versenyidőszakból még hátralevő két-három versenyről is hasonló szép eredményekkel tudunk majd hazatérni. Gratulálok minden résztvevőnek!”

Az eredmények:

Semi-contact
Aranyérmes lett:
C2 -47 kg                     Balogh Krisztián

Light-contact
Aranyérmek:
C1 -32 kg                     Balogh Kevin
C1 -42 kg                     Kajtár Bence
C1 +47 kg                    Vígváry Viktor
C2 -47 kg                     Engelbrecht Ádám
C2 –57 kg                    Hegyesi Dániel
Junior -63kg                 Csonka Kevin
Junior -69kg                 Jánosi Máté

Ezüstérmesek:
C1 -42 kg                     Révész Balázs
C1 +47 kg                    Újpesti Krisztián
C2 –47 kg                    Balogh Krisztián
C2 -52kg                      Kovács Jákó Gábor
Bronzérmesek:
C1 -42 kg                     László Barnabás

Kick-light
Aranyérmesek:
C1 -32 kg                     Balogh Kevin
C1 +47 kg                    Vígváry Viktor
Ezüstérmes:
C1 -37 kg                     László Barnabás

Összesítésben tehát 10 arany, 5 ezüst és 1 bronzéremmel gyarapodott az Esztergomi KBSE Utánpótlásának éremtáblázata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése