2012. augusztus 26., vasárnap

Anno... 2. rész

Úgy döntöttünk, hogy mivel többen hiányoltátok az Utánpótlás csoportról szóló cikkeket, így szépen sorban feltesszük őket a blogunkra, hogy senkinek ne legyen hiányérzete és legyen mit olvasgatni.

Most egy írás a 2012-es Szegedi Világkupáról.



XVIII. Kick-box Világkupa Szegeden
– 8 érem az Esztergomi KBSE Utánpótlás csoportjának tarsolyában –
  

Immáron tizennyolcadik alkalommal mérték össze tudásukat a kick-box sportág legjobbjai Szegeden május 18. és 20. között. A legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi világkupán 25 ország több mint 800 versenyzője vágott neki a háromnapos küzdelmeknek.
Első nap került sor az utánpótlás korosztály semi-contact küzdelmeire, ahol egyedül Balogh Krisztián képviselte csoportunkat, de sajnos ezúttal nem sikerült dobogóra állnia.
Szombaton bonyolították le a light-contact szabályrendszer küzdelmeit. Itt már 9 fővel képviseltettük magunkat. Már délelőtt 10-kor elkezdődtek a küzdelmek, rögtön Balogh Kevint szólították első küzdőként a tatamira C1 28 kg-ban. Kevin magabiztosan győzte le bolgár, majd román ellenfelét is és jutott a döntőbe, ahol a szombathelyiek ifjú reménységével találta magát szemben. Az első menet kiegyenlített volt, de a második menetben az edzői utasításokat betartva nagyobb iramot diktálva Kevin fölé tudott emelkedni ellenfelének és a végén megérdemelten az ő kezét emelték a magasba.
Eközben a másik páston már elkezdődtek a C2 42 kg-os küzdelmek, ahol Engelbrecht Ádám lépett a küzdőtérre. Ádám a tőle elvárható,  magabiztos küzdelmeken át jutott el a döntőig, és a döntőben is végig a kezében tartotta az irányítást és a kezdeményezést, aminek köszönhetően a megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ádámot követően Balogh Krisztián lépett a küzdőtérre C2 47 kg-ban. Krisztián sokkal jobban küzdött mint az előző napon, rendkívül szoros meccsen maradt alul ellenfelével szemben, aki végül meg is nyerte a súlycsoportját. Sajnos így Krisztián érem nélkül zárt, de talán egy kis vigaszt nyújthat, hogy ő játszotta a legszorosabb mérkőzést a későbbi győztessel. Reméljük az Országos Bajnokságon sikerül javítani.
A cadett 1-es korosztály legnépesebb és legkiegyensúlyozottabb súlycsoportja a -37 kg. Csoportunkat Kajtár Bence képviselte ebben a súlycsoportban. Bence kemény mérkőzéseken keresztül jutott el az elődöntőig, ahol ismét a Szigetszentmiklós-Tököl SE kiválóságával, Fésűs Lajossal került szembe. A nap egyik legjobb mérkőzését vívta egymással a két fiatal. Nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, az első menetbe az ellenfélnél volt az előny egy-két ponttal, de a második menetben úgy tűnt sikerül megfordítani a meccset. A végén mindenki feszülten várta, melyik fiú kezét emelik a magasba. A bírók végül egy-egy ponttal a tököli fiút látták jobbnak, így ő jutott a döntőbe, de Bencének sem kellett búsulnia, megérdemelten vehette át a bronzérmet.
Közben a verseny nem állt meg, és a következő súlycsoportban ismét ketten is képviselték egyesületünket. Révész Balázs egy ukrán fiatal ellen lépett tatamira. Sajnos Balázs nem tudott kellő intenzitással válaszolni ellenfele támadásaira és így érem nélkül búcsúzott a küzdelmektől. László Barnabás ugyanebben a súlycsoportban négy közé verekedte magát, de ott nagy küzdelemben 2-3 ponttal alul maradt ellenfelével szemben és a III. helyen zárt.
Már csak három fiatal volt hátra light-contact szabályrendszerben. Vígváry Viktor C1 +47 és Hegyesi Dániel C2 -57 kg-ban magabiztos küzdelemmel utasították maguk mögé külföldi ellenfeleiket és jutottak a döntőbe. A végső küzdelemben mindketten méltón helytálltak, de sajnos ezúttal ez kevés volt a győzelemhez. Jánosi Máté junior -69 kg-ban lépett a pástra és a világkupa egyik legfurcsább végkifejletet hozó mérkőzésének résztvevőjévé vált. Ellenfelével egyetemben mindenki legnagyobb meglepetésére egy megnyert meccs után nem az ő kezét emelték a magasba, így idő előtt búcsúznia kellett a versenytől és érem nélkül zárt.
A light-contact után a kick-light küzdelmekre is sor került, ahol két versenyzőnk indult és jutott a döntőig. László Barnabás rendkívül szoros mérkőzésen 2-2 ponttal maradt alul ellenfelével szemben és megérdemelten lett ezüstérmes. Míg Vígváry Viktor okos és összeszedett küzdelemben győzte le bolgár ellenfelét, ezért büszkén vihette haza aranyérmét.
Olasz Attila, a csapat edzője így értékelte a 2 nap eseményeit;
- Elégedett vagyok a gyerekek teljesítményével, hiszen a tavalyi egy aranyérmünket megtripláztuk, valamint emellett még 3 másik döntőben is részt tudtunk venni. Hegyesi Dániel és Engelbrecht Ádám óriási lépést tett az Utánpótlás Világbajnokságra történő kijutásra. Megerősítették előkelő pozíciójukat a ranglistán. Itt el kell mondanom, hogy cadett 1 korosztályban még nem rendeznek light-contact szabályrendszerben utánpótlás világbajnokságot, különben 2-3 fővel bővülnek válogatott reménységeink kerete.  Reméljük, hogy hasonlóan jól sikerül a felkészülésünk az Utánpótlás Országos Bajnokságra, melyet június 17-én egyesületünk rendez Esztergomban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése