2013. augusztus 30., péntek

Ez történt az Esztergomi Kick-box SE Utánpótlás csapatával 2013 első felében


Az elmúlt évben az Esztergomi Kick-box SE Utánpótlás csapata Olasz Attila edző keze alatt folytatta a pár éve megkezdett „építkezést” és fejlődést. 2012-ben az edzéseken résztvevők létszáma 25 fő körül mozgott, melyből egyre többen adták versenyzésre a fejüket. Összesen 16 fiatal kick-boxos mérette meg magát a csoportból azon a 16 versenyen, amin indultunk és 128 éremmel lettünk gazdagabbak. A fejlődést az is mutatja, hogy egyre fényesebb éremmel tértek haza fiataljaink. Emellett szeptemberben elindult új iskolás kezdő csoportunk, ahol 12-15 fő vesz részt az edzéseken.

2013 év első félévében 12 versenyen vettünk részt, melyből az első rögtön a nemzetközi Karlovac Open volt Horvátországban, ahova edzőjükkel, Olasz Attilával 3 versenyzőnk utazott. A csapat 3 legnagyobb fiúja fejenként egy-egy ezüstéremmel tért haza.

Ezt követte a Slovak Open Besztercebányán, ahol szintén egy kisebb létszámú keménymag indult és mindenki éremmel tért haza. A mérleg 2 arany, 3 ezüst és 2 bronzérem.

A 4Fight Országos Kupa 1. és 2. és 3. fordulóján elsősorban a rutintalanabb, kezdő versenyzőink indulnak hagyományosan. Ezen a három versenyen tatamira lépett versenyzőink összesen 9 arany, 5 ezüst és 3 bronzéremmel lettek gazdagabb.

A Light- és Kick-light Országos Bajnokság fordulóit idén rendezték meg másodszor az utánpótlás korosztály számára, melyeken az elért helyezések fontos ranglistás pontokat érnek. Összességében a 2 arany, 8 ezüst és 4 bronz sokat jelenthet a válogatottságot célul kitűző versenyzők számára.

A fordulókat követően a Szegeden megrendezésre került nagyszabású Világkupán vettünk részt, ahol 9 fővel képviseltük csoportunkat és 3 arany, 2 ezüst és 5 bronzérmet szereztünk.

Idén május végén került sor Békéscsabán az utánpótlás korosztály egyik legnagyobb hazai versenyére, a Diákolimpia döntőjére, ahova 10-en utaztak el csapatunkból és mindannyian éremmel tértek haza, volt, aki két arannyal. Összesen pedig 5 aranyérmet is szereztünk, valamint 6 ezüst és 1 bronzérmet.

Ezt követően még két nemzetközi versenyen vettünk részt az Utánpótlás Magyar Bajnokság előtt. Riminiben a Bestfighter világkupán 4 fővel, és Ausztriában ASVÖ Junior Challenge elnevezésű versenyen 1 fővel. Összesítve 3 bronzérmet gyűjtöttek be versenyzőink.

Hagyományosan a tanév végén kerül megrendezésre az Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő, melyen 14 fővel vettünk részt. Ahol a tavalyi eredményeket felülmúlva 6 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet vehettek át a versenyzők.

Ezeken a versenyeken összesítve 25 arany-, 24 ezüst- és 18 bronzérmet szereztek a csoport tagjai és közülük négyen Engelbrecht Ádám, Hegyesi Dániel, Jánosi Máté és László Barnabás kvalifikálta magát az Utánpótlás Világbajnokságra.

A kéthetes nyári vépi Nemzetközi Light-contact Edzőtáborban 15 fő vett részt és a nagy hőség ellenére is keményen edzettek.

 Az év hátralevő részében még 6-7 versenyen szeretnénk indulni, ez azonban attól is függ, hogy sikerül-e támogatókat találnunk.

A cél, hogy elérjük, sőt lehetőleg túl is szárnyaljuk a tavalyi eredményeket és a sok eredményes verseny mellett, minél jobb eredményekkel képviseljük hazánkat és egyesületünket a lengyelországi Utánpótlás Európa-bajnokságon. Emellett tovább szeretnénk gyarapítani az esztergomi kick-boxosok utánpótlás bázisát és minél több gyerekkel megismertetni és megszerettetni a sportágat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése