2012. augusztus 26., vasárnap

Az Esztergomi Kick-box SE Utánpótlás csoportjának 2012 első féléve



Az elmúlt évben az Esztergomi Kick-box SE Utánpótlás csapata Olasz Attila edző keze alatt folytatta a pár éve megkezdett „építkezést” és fejlődést. 2011-ben az edzéseken résztvevők létszáma 30-35 fő körül mozgott, melyből egyre többen adták versenyzésre a fejüket. Összesen 19 fiatal kick-boxos mérette meg magát a csoportból azon a 10 versenyen, amin indultunk és 146 éremmel lettünk gazdagabbak. A fejlődést az is mutatja, hogy egyre több és fényesebb éremmel tértek haza fiataljaink.
A 2012-es év első félévében 9 versenyen vettünk részt, melyből az első rögtön a nemzetközi Slovak Open volt Besztercebányán, ahol egy kisebb létszámú keménymag indult és mindenki éremmel tért haza. A mérleg 1 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem.
Március elején került sor Békéscsabán az utánpótlás korosztály egyik legnagyobb hazai versenyére, a Diákolimpia döntőjére, ahova 10-en utaztak el csapatunkból. Míg tavaly még nem sikerült felállnunk a dobogó legfelső fokára, addig idén már 4 aranyérmet is szereztünk, valamint 3 ezüst és 7 bronzérmet.
A 4Fight Országos Kupa idei 2 fordulóján már nagyobb létszámmal képviseltettük magunkat és a tatamira lépett 12 ill. 16 versenyzőnk összesen 16 arany, 12 ezüst és 5 bronzéremmel lett gazdagabb.
A Light- és Kick-light Országos Bajnokság fordulóit idén rendezték meg először az utánpótlás korosztály számára, melyeken az elért helyezések fontos ranglistás pontokat érnek. Összességében a 2 arany, 8 ezüst és 4 bronz sokat jelenthet a válogatottságot célul kitűző versenyzők számára.
A fordulókat követően a Szegeden megrendezésre került Világkupán vettünk részt ahol 9 fővel képviseltük csoportunkat, ahol 3 arany, 3 ezüst és 2 bronzérmet szereztünk.
Ezt követően még két nemzetközi versenyen vettünk részt az Utánpótlás Magyar Bajnokság előtt. Először Riminiben a Bestfighter világkupán 2 fővel, és az azt követő hétvégén Ausztriában ASVÖ Junior Challenge elnevezésű versenyen 1 fővel. Összesítve 2 aranyérmet és egy 1 bronzérmet gyűjtöttek be versenyzők.
Ezt követően került megrendezésre Esztergomban az Utánpótlás Magyar Bajnoki Döntő, melyen 11fővel vettünk részt. Ahol a tavalyi eredményeket felülmúlva 5 arany, 5 ezüst és 5 bronzérmet vehettek át a versenyzők.
Ezeken a versenyeken összesítve 33 arany-, 34 ezüst- és 25 bronzérmet szereztek a csoport tagjai és közülük hárman Engelbrecht Ádám, Balogh Krisztián és Hegyesi Dániel kvalifikálta magát az Utánpótlás Világbajnokságra.
 Az év hátralevő részében még 6-7 versenyen szeretnénk indulni, ez azonban függ attól is, hogy sikerül-e támogatókat találnunk.
A cél, hogy elérjük, sőt lehetőleg túl is szárnyaljuk a tavalyi eredményeket és a sok eredményes verseny mellett, minél jobb eredményekkel képviseljük hazánkat és egyesületünket a pozsonyi Utánpótlás Világbajnokságon. Emellett tovább szeretnénk gyarapítani az esztergomi kick-boxosok utánpótlás bázisát és minél több gyerekkel megismertetni és megszerettetni a sportágat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése